Anna  de  Mol  van  Otterloo  -  Beeldend  Kunstenaar

Workshops

 


Atelier op maat in Amsterdam

   op dinsdag- of woensdagmiddag

Kinderatelier

Plaats en Aanmelding

Eerdere Workshops


Workshops op aanvraag

 


Atelier op maat in Amsterdam

In dit atelier is er ruimte voor eigen initiatief. Ook kan je verschillende opdrachten krijgen en zo op weg geholpen worden om meer kleur- en vormgevoel te ontwikkelen.
Begeleiding en divers materiaal is aanwezig.

Wat te doen met schilderijen die thuis staan te wachten om eens afgemaakt te worden, maar je weet niet hoe en wat: dus kortom, kom je eigen 'oude' schilderijen afmaken.

Wat kan je verder doen en leren:

  • gelaagd schilderen
  • alla prima (= dik met palletmes)
  • acryl-, gouache en aquarelverf
  • 'nat' in 'nat' of sluieren
  • collage
  • inkt en was
  • waskrijtjes en wateroplosbare krijtjes
  • werken met medium en bindmiddelen
Docent: Anna de Mol van Otterloo
Locatie: Atelier Beethoven, Amsterdam Zuid
Data: op dinsdagmiddag of op woensdagmiddag
Tijd:

dinsdaggroep van 13.00 - 15.30 uur
woensdaggroep van 15.00 - 17.00 uur

Prijs: dinsdaggroep knipkaart voor 7 lessen € 160
woensdaggroep knipkaart voor 7 lessen € 133
inclusief materiaal


Kinderatelier

Schilderles voor een kleine groep kinderen. Iedere week gaan we aan de slag met een ander onderwerp. Wat deden de kinderen de afgelopen jaren ? De fotogallerij (klik op Kinderatelier) geeft een impressie van de indrukwekkende meesterstukken die uit de kwast gevloeid zijn. Materiaal acrylverf op papier

Docent: Anna de Mol van Otterloo
Locatie: Atelier Beethoven, Amsterdam Zuid
Data: dinsdags en woensdags
Tijd: dinsdags 16.00 – 17.00 uur, woensdags 14.00 -15.30 uur
Materiaal: acrylverf/aquarelverf op papier
Leeftijd: 7 - 11 jaar
Prijs: knipkaart voor 7 lessen € 70 

 

Workshops op aanvraag

Anna organiseert ook workshops voor groepen (particulieren en bedrijven) variërend van 12 tot 50 personen. Er kan thematisch geschilderd worden, een bepaalde techniek aanleren of aan een 'matallic workshop' deelgenomen worden. Hier wordt er op slagmetaal gewerkt. Als u een workshop wilt laten verzorgen, of informatie hier over wilt hebben, kunt u contact opnemen met Anna.


 

atelier

 


Eerdere workshops

Bewustwording van eigen beeldelementen
Deze schildercursus is een aanmoediging vaste patronen te doorbreken. Laat je verleiden door de rijkdom aan contrasten die het schilderen eigen is: licht en donker, orde en chaos, dynamiek en rust, transparante lagen en dekkende kleuren. Eén voor één worden beeldelementen van schilderijen behandeld. Je leert het schilderen van vormen, vlakken en ruimtes. Deze cursus beoogt een verbreding en verdieping van je schildershandschrift. Je werkt met acrylverf, een medium ; soms ook met paletmes en krijt. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Op de woensdagmiddag-cursus kan er ook met aquarelverf geschilderd worden; nat-in-nat , sluieren of nat-op-droog.

Vreemd en vertrouwd
Een avontuur voor nieuwsgierige schilders, waarin kunst en ambacht samensmelten. Want deze cursus staat in het teken van de ontmoeting tussen de vertrouwde verfsoorten en onorthodoxe materialen. Je werkt met slagmetaal (koper, aluminium) en de kleur- en structuurveranderingen die je door oxidatie teweegbrengt. Je kunt o.a. experimenteren met parelmoer, diverse bronspoeders, verroest metaal en glasparels in combinatie met verf. Laat je verrassen door de subtiele effecten die je met deze technieken kunt bereiken. Spelenderwijs brengt Anna de Mol van Otterloo hier haar deskundigheid in traditionele verf- en restauratietechnieken in het schilderen in.

Gouache Weekend
Briljant groen, gemengd met rose tyrien en een winsor groen lijntje door azuur blauwe vlakken. Je kan het je bijna niet voorstellen, het blijft spannend wat er allemaal kan gebeuren op je papier. Voor al diegenen die zich aangetrokken voelen tot deze schildersensatie en een mooie gelegenheid kennis te maken met gouache-verf.

Schilderen “ grof en fijn “
In deze 5-tal schilderlessen gaan we werken met pigmenten, gel en medium, vele kleuren– en soorten zand, rijstpapier, verf , spuitbussen, rollers, paletmes, en maken we eitempera. Hoe werken deze middelen op elkaar en naast elkaar en hoe ziet het geheel er uit , als het beschilderd wordt met dunne lagen verf.

In de wolken
Een wolkenlucht blijft altijd boeien: als een theater van steeds wisselende formaties en kleurnuances. Je kunt er in sprakeloze verwondering naar kijken. In deze cursus onderzoeken we wolkenluchten op verschillende manieren. Aan de hand van afbeeldingen en 'het weer buiten' leer je hoe je die fascinerende vormen en kleuren kunt verbeelden. De eerste les werken we met pastel. Er wordt verder met olieverf geschilderd. Concrete onderwerpen die in de cursus aan bod komen: een enkele wolk, schapenwolken, dreigende luchten, zonsopgang en –ondergang, wolken boven zee en land, ‘gat in de lucht’. In de cursus zit 1 dag museumbezoek ‘Panorama Mesdag’ in Den Haag. Wolken schilderen wordt mede door het fijnzinnige kleurenpalet, door cursisten als zeer rustgevend ervaren.
In het atelier wordt geen terpentine of terpentijn gebruikt.

Zelf verf maken
De oudste emulsieverf is de eitempera-verf. Je leert hoe je deze verf zelf kunt maken en hoe je met weinig materiaal (handig voor op reis) de meest prachtige kleuren kan schilderen.

Twee zondagen metaalpoeders
Deze zondagen ga je werken met mataalpoeders van verschillende samenstellingen. Je leert hoe je ze kan verwerken in je schilderijen. Ontdek de briljante glans van de kleuren die ontstaan; goud-geel, koper-rood en zilver-grijs. Ook zal je je kunnen verbazen over de kleur- en structuurveranderingen die je door oxidatie teweegbrengt: een weekend vol bekoring !

Zes vrijdagen slagmetaal
Deze schilderdagen staan in het teken van slagmetaal in verschillende tinten. Je leert hoe je deze flinterdunne velletjes kan verwerken in je schilderij; en zal je verbazen over de kleur- en structuurveranderingen die je door oxidatie teweegbrengt. Deze dagen zijn echt een avontuur voor nieuwsgierige schilders, waarin kunst en ambacht samensmelten.

 

atelier2

 


Plaats en aanmelding

De cursussen worden in Atelier Beethoven gegeven, Beethovenstraat 149-4, 1077 JD Amsterdam Zuid (Lijn 5 halte Prinses Irenestraat, 5 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid).

Wanneer u belangstelling hebt voor een cursus of zich wilt aanmelden, kunt u mailen naar annamol@planet.nl of bellen 06 - 5176 3631.